Personale goder - den ultimative liste (2022)


Hvad kan man gøre, for at holde bedre på sine medarbejdere, så de ikke stikker af til konkurrenterne?

Mulighederne er overvældende mange, og det er måske på tide at tænke nyt?

Vi har gjort fodarbejdet for dig, og indsamlet en masse data og idéer til dig.

Ved at gennemtrævle rapporter, oversigter, blogindlæg m.m. fra HR og rekrutteringsbureauer, har vi samlet en lang liste med frynsegoder, der bliver brugt ude i verden (samt tilføjet nogle idéer selv)

Vi har samlet ikke mindre end 147 idéer til frynsegoder, personale goder, medarbejderpleje ... en måde at sige tak på til sine medarbejder.

Du kender sikkert flere af dem.

Andre vil ikke passe til jeres virksomhed eller organisation.

Listen bliver løbende opdateret med nye idéer og opdagelser til endnu flere personale goder.

Og med det sagt, så lad os dykke ned i listen.

Bedre arbejdsmiljø

  1. Kønsmæssig lighed på alle niveauer. Vi er gladere på jobbet, når der en balanceret fordeling af mænd og kvinder. Så sørg for at sikre en nogenlunde lige kønsfordeling i hele virksomheden - på alle niveauer.
  2. Aflåste skabe på arbejdspladsen. Opsæt skabe så cyklende (svedende) medarbejdere kan opbevare et sæt arbejdstøj, de kan skifte til. Skabene kan også bruges opbevaring af pc og andre værdigenstande, hvis man skal ud, på weekend eller på ferie, og ikke vil tage det med sig.
  3. Lokale, hvor folk kan lave yogaøvelser og udstrækning. Efter flere timer foran computeren trænger kroppen til bevægelse. Et aflukket lokale med plads til yogaøvelser, udstrækning og lignende har vist sig attraktivt.
Personalegode - meditationsrum


  1. Forbud mod at sende emails og ringe til medarbejdere i weekend og på ferier. I Frankrig er det ulovligt for arbejdsgivere at kontakte en medarbejder uden for arbejdstiden. Opkald fra chefen uden for arbejdstid er en af de største stressfaktorer blandt medarbejdere. Så giv dem en sikkerhed om, at det ikke vil ske hos jer.
  1. Mulighed for hjemmearbejde. Fastsæt mulighed for hjemmearbejde enten på faste dage, og godkend hjemmearbejde med kort varsel, hvis der skulle opstå noget uventet.
  2. Fleksible afspadserings muligheder til medarbejdere med børn. En chef, der udviser forståelse for sygdom, mobberi og andre årsager til, at forældre pludselig må gå i arbejdstiden, opbygger stærkere bånd og loyalitet mellem medarbejder og arbejdsgivere.
  3. Frihed til at arbejde på egne idéer til virksomheden i arbejdstiden. Google og 3M er kendte for at give plads i kalenderen til, at medarbejderne kan arbejde på nye idéer til virksomheden, udover deres "faste" opgaver. Det giver en følelse af selvkontrol, frihed og ansvar - og kan skabe nye forretningsområder.
  4. Elektriske cykler til brug til møder og andre ærinder. Invester i elektriske cykler til medarbejdere, der skal på møde i byen. De undgår at møde svedende op, får frisk luft, sparer penge og slipper for at skulle køre selv eller tage offentlig transport.
Frynsegode eksempel - elektriske cykler
  1. Mulighed for at arbejde i weekenden, mod at tage fri en hverdag en gang imellem. Fleksibilitet er nøgleordet. Vis dine medarbejdere, at du ikke måler dem, hvornår de arbejder, men på det output de laver. De fleste fly rejser er billigere, hvis man tager afsted torsdag. Tilbyd at man tager fri fredag, men så til gengæld arbejder lørdagen eller søndagen før, så medarbejderne ikke behøver at bruge en fridag.
  2. Data-sikkerheds forsikring. Undersøgelser fra IDA viser, at vi ikke er så godt sikret på IT fronten, som man kunne håbe. Hvis dine medarbejdere arbejder hjemme, så sørg for at tilbyde dem IT forsikring med alt hvad det indebærer.
  3. Rum eller decompressing capsules, hvor medarbejdere kan tage en opfriskende power nap. Google, PWC, Zappos m.fl har lave et sted, hvor medarbejdere kan tage sig en lur, hvis der behov for det i løbet arbejdsdagen. 10-20 minutter power nap kan øge produktiviteten de sidste timer markant.
  4. Behagelig belysning på arbejdspladsen. Sørg for, at medarbejdere har behageligt arbejdslys, der ikke er for blændende eller svagt. Belysning er en stærkt undervurderet kilde til komfort på arbejdspladsen. Nogle gode LED pærer, hvor de selv kan regulere styrken er en god investering. Det gælder også til deres hjemmekontor.
  5. Budget og frihed til at hyre freelancere. Løs opgaven selv, eller hyr en freelancer, der er bedre, hurtigere og billigere til at udføre det? Giv medarbejderne frihed og et rådighedsbeløb til at hyre freelancere til specifikke mindre opgaver, hvis de vurdere, at det giver mening.
  6. Tilbyd at et team kommer og opsætter hjemmekontor. Ikke alle formår at opsætte en arbejdsplads optimalt. Hyr professionelle til at sikre, at jeres medarbejderes hjemmearbejdsplads er opsat optimalt. Glem ikke god belysning.
  7. Støjreducerende høretelefoner. LEGO pg andre virksomheder afskaffer storrums arbejdslokaler, fordi flere gerne vil sidde mere isoleret, eller blot rykke rundt. Giv folk frihed til at kunne arbejde i fred og ro, forskellige steder med et noise cancelling headset.
Forkæl medarbejdere med støjreducerende høretelfoner2
  1. Mulighed for at kunne give anonym feedback til afdelingsledere, tilfredshed og andet. Den anonyme feedback skal efterfølgende tages op til et møde, så lederne får sin feedback . Google tager skridtet videre. Alt den riso og ros der peges mod en specifik leder bliver læst op foran medarbejdere og de enkelte ledere, således at vedkommende ikke kan løbe fra, at ikke have hørt feedback. Dette iniativ opfordrer og motiverer i høj grad ledere til at gøre et bedre stykke arbejde, men også at fremme positiv feedback til ledere.
  2. Adgang til bad med håndklæder, sæbe m.m. arbejdspladsen. Gør det nemt for folk at vælge en aktiv måde at komme på arbejde, hvor de nemt kan gå i bad, og have tøj på arbejdet (se punkt 2).
  3. Et månedligt møde, hvor enhver i firmaet kan spørge direktøren et hvilket som helst spørgsmål. Angivelig var det en piccolo, der kom på idéen til verdens første udenddørs glaselevator på hotellet El Cortez. Virksomheder der lader alle i virksomheden blive hørt, er mere respekteret men får også adgang til langt flere idéer.
  4. Frisk luft på kontoret. Hvis mere end to personer nævner, at der er indelukket på jeres kontor, så er problemet større end I tror. Sørg for, at der et behageligt arbejdsmiljø med frisk luft.
  5. Blæsere til skrivebordet til de meget varme dage i juli og august. Når sommeren endelig kommer, tager den folks opmærksomhed. Sørg for at medarbejdere kan blive kølet ned, på det niveau de ønsker, så ikke alle skal indordne sig efter den samme temperatur.
  6. Hæve-sænke borde. Dette er ikke rigtig længere en medarbejderfordel, men en norm. Desuden siger bekendtgørelsen om indretning af faste arbejdssteder, at hvis der er flere medarbejdere, der skal bruge det samme bord, så er der krav på at skrivebordet skal kunne indstilles i højden.
  7. Whistleblowerordning. Dette er ikke så meget en medarbejderfordel, men noget som folk snakke om, hvis det mangler.
  8. Fri parkering på arbejdspladsen. Lad ikke medarbejdere starte dagen med at skulle finde en parkeringsplads, eller slutte den af med at skulle finde en bøde i deres vindue.
  9. Behandling for afhængighed. Behandlinger af  aflkoholmisbrg, rusmiddelafhængighed og rygning kan helt sikkert hjælpe medarbejdere, virksomheder, samfundet, pårørende, og naturligvis dem der lider af en afhængighed.
  10. It-udstyr og møbelpakke til hjemmearbejdspladsen. Hjemmearbejde er en ny norm. Så sørg for at medarbejderne har, hvad de har brug for, for at være mest mulige produktive og udføre deres arbejde bedst muligt.

Arbejde hjemmefra som personalegode
  1. Arbejdsmobil/fri mobil. Telefoni, inklusiv udenlandstale, er gået hen og blevet en forventet medarbejderfordel, du bør inkludere. Bare lad være med at lade det være en undskyldning for at ringe til medarbejdere uden for arbejdstiden (Se punkt 4).
  2. Gør det frit, om man vil arbejde på kontor om fredagen. Fredag er for de fleste den sidste dag inden to dags fri. Og hvis nogen gerne vil undgå at starte weekenden med at sidde i en bilkø, så giv dem muligheden for at arbejde hjemme.
  3. Fire dages arbejdsuge. Et stadig mere og mere udbredt fænomen er firedages arbejdsuge med betalt løn for fem dage, vel og mærke. Flere virksomheder oplever større medarbejdertilfredshed og øget produktivitet når de reducerer antallet af arbejdstimer.
  4. Luxafor lamper, der viser om man kan forstyrres i sit arbejde. Lamper man kan opsætte på sin skærm, for at vise, om man er "in the zone", og ikke svarer på mails, men heller ikke vil forstyrres på nogen måde af andre kolleger på kontoret, der ville prikke en på skulderen.
  5. Færre og kortere møder. For ofte er møder pseudoarbejde uden nogen reel værdi. Sæt deadlines på 20-40 minutter. Hav en klar dagsorden og mødeledelse. Alle skal vide, hvad der skal ske på mødet, og komme med et referat i god tid, til den mødeansvarlige, der kan vurdere om det skal tages op.
Kortere møder som en del af god personalepleje
  1. Kontorplanter der skaber hygge og frisk luft. Også kaldet NASA planter, der kan forfriske luften. De forbedrer luftet, og får kontoret til at se hyggeligt ud.
  2. En dekorativ og inspirerende arbejdsplads. Sørg for, at der er, udover planter, billeder og andre små tilføjelser, der får arbejdspladsen bliver et man elsker at være, og føler sig engageret til at bidrage hos.
  3. Gode muligheder for jobrotation. Ønsker en medarbejder et nyt arbejdsområde og opgavemæssigt luftforandring, men ikke vil forlade virksomheden? Gør intern jobrotation nemt, da det ofte en bedre løsning end at have utilfredse og uproduktive medarbejdere i en afdeling, der måske ender med at sige op.
  4. En fordelagtig kantineordning. En god frokostordning er noget mange praler med, når de snakker om deres arbejdsplads. Vær en del af deres pral, men sørg også for at jeres medarbejdere spiser godt, når de er på arbejdspladsen. De sætter pris på det.
  5. Mulighed for at tage mad med hjem, så medarbejder ikke skal tænke på arbejdsmad. Lav en smart og nem ordning, hvormed medarbejdere kan betale et beløb, og få mad fra frokosten med hjem, og dermed slippe for at skulle handle ind og lave aftensmad.
  6. Frugtordning på arbejdspladsen. 6 om dagen. Sådan lyder rådet fra Sundhedsstyrelsen. Sørg for at dine medarbejder har adgang til frisk frugt og sunde snacks i arbejdstiden. Det reducerer sygedage og giver naturligt energiboost.
  7. Vitaminskab på arbejdspladsen. Giv medarbejderne mulighed for at tage en vitaminpille, når de ankommer på arbejdet. Adgang til medicin kan naturligvis være et gråzoneområde, da virksomheden selvfølgelig ikke skal blive et apotek.
  8. Betalt aftensmad på arbejet til medarbejdere der arbejder sent. Når medarbejdere arbejder sent, så sørg for at de kan bestille mad på firmaet regning. De får fornyet energi, og føler at deres ekstra indsats bliver belønnet.
  9. Betalt aftensmad til at tage med hjem, til dem der arbejder sent, og skal lave mad til familien. Bliver en medarbejder uventet sent på arbejdet mod sin vilje, på hans eller hendes maddag? Lad firmaet betale for take-away hjem til familien, så de ikke bebyrdes ekstra for at en medarbejder vælger at arbejde længe.
  10. Gratis sunde drikkevarer arbejdspladsen - af høj kvalitet. Gå ikke på kompromis med sunde drikkevarer. Køb hellere et mindre udvalg af lækre drikkevarer end billige produkter. Folk lægger mærke til forskellen, og føler værdiforskellen. Undgå sodavand og energidrikke.
  11. Softice maskine. Et virkelig godt eksempel nICE to have frynsegode, der bestemt ikke need to have. Men det er en sjov gimmick. Overvej blot at leje den en gang i mellem.
  12. Slush Ice maskine. Overvej at leje en slushmaskine i sommermånederne, da slushice læsker og føles som en lækker forkælelse.
  13. Gratis kaffe fra en café med en rigtig bariasta. Det er ikke for sjov, at kaffe kaldes thinking juice. En god kaffe gør medarbejder glade. En rigtig god kaffe, gør medarbejdere begejstrede.
God kaffeordning på arbejdet
  1. Håndskrevede kort til fødselsdage og jubilæer. Ikke noget masseproducerede tryk. De forskellige afdelingschefer skal selv skrive dem i hånden.
  2. Hold en bred vifte af sociale arrangementer. Sociale arrangementer øger medarbejders moral, skaber bedre interne netværk, forstærker en virksomhedskultur, bekræfter medarbejdernes værdi og deres engagement, og bryder grænser mellem ledere og medarbejdere. Alt sammen noget der til gavn for alle medarbejder og virksomheden som helhed.
  3. Virtuelle sociale arrangementer. Sygdom, pandemi og forretningsrejser kan gøre, at man ikke er på kontoret. Men virtuelle sociale arrangementer er uhyre vigtige. Så husk at holde dem løbende uden at det er tvang at deltage.
  4. Filmaften med kollegaerne og efterfølgende drinks. Tag hele afdelingen, eller alle i virksomheden, hvis I har størrelsen til det, en tur i biografens mørke til en hyggelig stund sammen.
  5. Gratis drinks efter kl. 17. Det behøver naturligvis ikke at være alkohol. Men det giver medarbejdere en følelse for at blive takket for deres indsats hver dag, og ikke bare fredag.
  6. Fodboldbord når der er brug for en pause. Ligesom med airhockey er et fodboldbord et godt afbræk, hvor flere kan spille mod hinanden. Fremragende af have til fredagsfester.
  7. Bordtennisbord til pause og afbræk, der giver fornyet energi. Et bordtennisbord tager mere plads, men er godt til at få pulsen op, og give medarbejderne ny energi, hvis de går træt i deres arbejde eller har brug for at røre sig.
  8. Brætspil på kontoret til sociale arrangementer og puslespil til hjemål. Brætspil er ikke en åbenlys medarbejderfordel. Men under corona blev brætspil mere populært. Stopfyldte brætspilscaféer har også bevist, at folk er blevet meget interesseret i at spille brætspil igen, som en pause fra skærmen.
  9. Airhockey til afbræk fra arbejdet. De færreste har råd og plads til et airhockey bord i hjemmet, men folk kaster det over det, når muligheden er der. Har I plads på arbejdspladsen, giver det mening at samle de forskellige spil i ét rum.
  10. Dartskive i et gaming rum. Dart er sjovt og hurtigt at spille. Bare sørg for, at det ikke foregår i kantinen, eller andre steder, hvor folk går forbi de flyvende pile.
Dart på arbejdspladsen til afslapning_1
  1. Kompensation for at tage cyklen, rulleskøjter eller anden fysisk aktivitet som transportmiddel til arbejde. Endnu et iniativ til at motivere til sundere livsstil er at belønne medarbejder der går, cykler, ruller på rulleskøjter, skateboard eller bruger andet transportmiddel, der kræver fysisk aktivitet.
  2. Mulighed for at vaske tøj på arbejdspladsen. Medarbejdere med adskillige børn, bruger meget tid på at vaske - som regel børnenes tøj først. Hav vaske- og tørremulighed på arbejdet, så medarbejderne kan vaske blandt andettræningstøj, der ofte bliver nedprioriteret, så de kan træne, hvis vaskemaskinen i hjemmet ikke var tilgængelig.
  3. Kæledyr på kontoret. Dette er naturligvis ikke for alle. Men for nogle virksomheder og deres medarbejdere, er det vigtigt, at de kan tage deres kæledyr med. Sørg blot for at forventningsafstemme omkring pasning, luftning m.m.
  4. Skihytte eller anden feriebolig medarbejdere kan låne eller leje til favorabel pris. Invester i en eller flere hytter, enten nær skisteder, strand eller skov, hvor medarbejder kan tage familien med, eller hvis de har brug for en pause væk fra alting, og arbejde i nye omgivelser.
Firma skihytte kollegaer kan bruge_1
  1. Bederum. Udvis plads og respekt overfor andre religioner og traditioner. Kan evt. kombineres med yoga eller andet funktionalitetsrum, hvor der er bestemte tidspunkter, at det er afsat specifikt til at folk kan bede.

Opkvalificering

  1. Kurser, foredrag og andre events i udlandet. Undervisning, læring og opkvalificering er essentiel for en virksomheds konkurrencestyrke. Så husk at prioriter medarbejdernes fortsatte læring - også hvis medarbejderne skal til kursus eller andet udlandet.
  2. Regelmæssig feedback og udviklingssamtaler med ledere. Medarbejdere vil gerne føle, at de bevæger sig fremad, og at deres indsats værdsættes og bidrager til virksomheds succes. Så husk at give feedback og hav medarbejdersamtaler oftere end I tror det er nødvendigt.
  3. Aviser og magasiner på arbejdspladsen. Hav forskellige aviser og fag- og brancherelevante magasiner tilgængelig for alle på arbejdspladsen. Gem magasinerne til senere lån og læsning af de ansatte.
  4. Medarbejderudviklingssamtaler mindst 4 gange årligt. MUS en gang om året skader kun virksomheden, fordi det ikke kortlægger mulige udviklingsmuligheder hos medarbejderne. Hold det oftere, og sørg for at have et system, der tracker udviklingen.
  5. Opkvalificering igennem online kurser, webinarer og offline foredrag. Det er blevet nemmere at opkvalificere medarbejdere via online kurser. Sørg for at både finansere, opfordre og støtte op om medarbejderes fortsatte udvikling og læring.
  6. Hav bøger på arbejdet, som medarbejdere kan låne eller læse på arbejdet. Sørg for at have alle de klassiske og bedste bøger inden for jeres branche, såvel som klassikere, som medarbejdere kan låne og læse. Det opfordrer også medarbejdere til at læse mere.
Bibliotek på arbejdspladsen
  1. Medlemsskab hos online boghandlere. Vil jeres medarbejdere gerne læse mere. Så betal for et månedsligt medlemsskab hos Saxo eller anden boghandler, hvor et medlemsskab giver rabatter på bøger. Alternativ, så hav et medlemsskab til virksomheden, som medarbejderne kan bruge.
  2. Giv tilskud til nye software, som potentielt kan bruges i virksomheden. Der udvikles mere og mere software, der kan give virksomheder en konkurrencemæssig fordel. Ofte koster de ikke mere end et par hundreder kroner, for en trial version. Men de kan, som nye værktøjer i værktøjskassen, åbne for nye muligheder. Et godt sted at finde interessant software er hos AppSumo.
  3. Moderne IT udstyr. "Kun en tosse ville starte et godt stykke arbejde med dårligt værktøj". Citatet er fra Stephen Kings Missery, men er sandt på alle arbejdspladser. Hvis I forventer det bedste af jeres medarbejder, så giv dem det bedste at arbejde med.
  4. Interessante foredrag og workshops på arbejdet - i og efter arbejdstid. Inviter forfattere, eksperter og ledere ud til forfatterforedrag til afbræk i hverdagen, samt et skud inspiration.
  5. Betalt avis. For nogle medarbejdere er morgenavisen ved morgenbordet, og igen efter arbejdet, en del af en velkendt tryg rutine, hvorpå medarbejderne føler sig opdaterede. Lad et avis abonnement indgå i deres løn.
  6. Coaching sessioner. Hjælp medarbejderne med at finde en coach, der kan hjælpe dem med at nå deres professionelle og personlige mål.
Coaching på arbejdspladsen
  1. Medarbejderudviklingsplan. I samarbejde med HR og den nærmeste ledere, kan der opsættes en medarbejderudviklingsplan, så en medarbejder føler, at der bliver investeret i dem og deres talent.
  2. Betalt industri-relevante certificeringer. Giv jeres medarbejdere mulighed for at blive (yderligere) certificeret inden for sit felt. Virksomheden føler sig værdsat, og I får ny viden in-house, I kan reklamere med.

Penge - tilkud, rabatordning og løn

  1. Rabatordning på massage. Uanset om dine medarbejder løfter tunge ting, eller trykker på mange taster, er massage med til at fjerne smerte, reducere sygedage og øge produktivitetet. Lav en aftale med en lokal massør nær jeres arbejdsplads der kommer ind så medarbejderne kan få massage i arbejdstiden. Alternativ giv tilskud til massageklinikker tæt på hvor medarbejderne bor.
Massage som personale gode
  1. Betal for folks lydbogsservice (og opfordre til at man deler sin viden). Nogle lytter til musik på arbejdet. Andre lytter til lydbøger. Gør det nemt for medarbejdere at vælge at lytte til flere bøger ved at betale for .
  2. Tilskud til madkurser. Vi vil gerne spise sundere og prøve noget nyt, men mangler ofte motivationen. Tilbyd jeres medarbejdere rabat på madkurser, så de får noget inspiration til madlavningen i hjemmet.
  3. Bruttolønsordning til køb af bredbånd, it m.v. Sørg for at jeres medarbejdere har adgang til virkelig hurtigt internet. Det gør deres arbejde og hverdag bedre.
  4. Attraktiv pensionsordning straks fra ansættelsen. Hver anden, der er på det danske arbejdsmarkedet, har ikke tjekket, om de sparer nok op til sin pension. Hjælp dine medarbejdere med at få opsat en god pensionsordning fra starten af.
  5. Attraktiv honorering af sene og sidste øjebliks tilkaldevagter. Medarbejderne gør firmaet en stor tjeneste, så de møder op med kort varsel. Så husk at beløn deres indsats og hjælp retmæssigt.
  6. Fuld løn under de første 26 ugers barsel. Barsel er en større og større prioritering for unge medarbejdere. Medarbejder føler sig mere engageret i sit arbejde, hvis de føler en forståelse for graviditet fra chefen og arbejdspladsen.
  7. Betalt streaming services. Næsten to ud af fem husstande i Danmark har kun streamingtjenester og ser ikke flow-TV. Da streaming er vigtigt for mange, og en relativ lav udgift, er det en nem måde at gøre sine medarbejdere lidt gladere for at arbejde hos jer.
  8. Rabat på billeje. Tilbyd medarbejderordning på billeje til de medarbejder, der har kørekort, men ikke en bil. Medarbejdere skal også kunne bruges dette til mere end hverdagsbrug, som hvis de skal handle stort eller på weekendtur.
  9. Rabat på benzin. Har folk langt til arbejde, men ikke optimale offentlige transportmuligheder, og derfor vælger bilen? Overvej at give et tilskud til benzin.
  10. Betalt cykelleje. Cykling til arbejdet er godt for en medarbejders sundhed og sygefravær. Betal for en medarbejders cykelleje, så de opfordres til at cykle til og fra arbejde.
  11. Medarbejderaktier. Tilbyd medarbejderaktier som en del af lønnen, som et middel til at fastholde loyalitet, engagement og en lyst til at yde sit bedste.
Medarbejder aktier som en personale gode
  1. Afbetaling af SU-lån. Flere og flere tager SU lån og har en SU-gæld, når de er færdig med studierne. Tilbyd en form afbetaling, hvor løn går direkte til SU gæld, som giver især nyuddannede en bedre tryghed.
  2. Lønstigninger der udover det forventede. En lønstigning der følger inflationen er, hvad en medarbejder forventer. Så alle lønstigninger, der overgår dette, overgår deres forventninger.
  3. Betalt barsel for mødre og fædre.Barsel er en større og større prioritering for unge medarbejdere. Medarbejder føler sig mere engageret i sit arbejde, hvis de føler en forståelse for graviditet fra chefen og arbejdspladsen.
  4. Økonomisk bidrag til rengøring og andre praktiske gøremål i hjemmet. Til skud til rengøring er blevet mere og mere udbredt Det er en måde, at folk føler, de får mere tid og overskud i hverdagen. To ting, en virksomhed ønsker sine medarbejdere får mere af.
Tilskud til rengøring fra arbejdet
  1. Rabatordninger til lokale restauranter og caféer. Sørg for, at lave rabataftaler med lokale caféer og andet nær jeres arbejdsplads. Det er til glæde for jeres medarbejder, såvel som butikkerne, da de får flere loyale kunder.
  2. Forsikring til kæledyr. Kæledyr bringer glæde, men kommer også med store udgifter. En atypisk, men stærk medarbejderfordel I kan tilbyde, er kæledyrsforsikring.
  3. Rabat på medarbernes børns aktiviteter. Vis at I støtter op om jeres medarbejderes børns fornuftige aktiviteter. Hvad end det er skak, karate eller håndbold, vil et økonomisk støtte blive bemærket positivt.
  4. Medlemsskab til biograf klubber. Klubber som Biografklub Danmark og andre lokale medlemskaber koster ikke meget. Men det motiverer medarbejder til at være sociale sammen efter arbejde, såvel som med deres familie.
Inviter kolleger med i biffen
  1. Bidrag til koncerter med yndlingsmusikere. Ved I hvad jeres medarbejderes yndlingsmusikere er. Giv dem en rabat, når de fremviser en billet, så de kan få en fadøl eller et glas vin på jeres regning. Det skal nok blive snakket om til koncerten.
  2. Bryllupsgave. Skal en medarbejder giftes, så giv dem en gave, de lægger mærke til. Et gavekort for to til en romantisk restaurant er altid en vinder.
  3. Betalt offentlige transportudgift og pendlerkort. Til medarbejdere der ikke kan eller vil cykle til arbejde, men heller ikke har bil, kan et bidrag til transporten være en kærkommen personalegode.
  4. Rabat til svømmehal. Nogle vil i fitnesscenteret. Andre vil i vandet og svømme. Svømning er en del af en sund livsstil, hvor I kan give et økonomisk tilskud.
  5. Rabatordning på telefoni til medarbejders familie. Mange teleselskaber har en form for familieløsning, hvor hele familien kan spare penge.
  6. Rabatordning til hjemmeleveret madindkøb og måltidskasser. Måltidskasser bliver mere og mere udbredt. Det sparer medarbejdere for at skulle planlægge og handle ind. Et sikkert hit blandt mange medarbejdere.
  7. Rabat på vinduespudsning. Et rent hjem skaber gladere medarbejdere. Og vinduespudsning er en aktivitet der er nem og springe, men undervuderet i sin effekt.
vinduespudsning som frynsegode
  1. Økonomisk tilskud til at blive bedre til sin favorithobby i form af undervisning eller bøger. Støt op om en medarbejders hobby, da det højst sandsynligt giver dem en stor glæde og en masse energi - uanset om det relevant til deres jobstilling eller ej.
  2. Betalt rejseforsikring. Til dem, der ikke har rejseforsikring, er det en rar sikkerhed at få inkluderet som en del af en personalegode.
  3. Tilskud til briller og kontaktlinser. Får en medarbejder ødelagt sine briller eller ønsker at prøve kontaktlinser, er tilskud dette noget, de vil være positivt overrasket over at få.
  4. Betalt interne økonomiske bonusser medarbejdere giver til hinanden. Dette er et tiltag fra Google, der opfordrer medarbejder til at støtte op om hinanden, såvel som at sikre, at gode indsatser bliver belønnet, i tilfælde at ledere og chefer ikke ser eler værdsætter den ekstra indsats. Hvis medarbejder A mener at medarbejder B har gjort et fantastisk stykke arbejde, kan medarbejder A bede firmaet belønne og betale for medarbejders B specielle indsats.
  5. Brandet sportstøj af høj kvalitet til lave priser til medarbejdere. Træner medarbejderne ofte? Giv dem mulighed for at købe brandet træningstøj med jeres logo. Medarbejdere sparer penge på træningstøj, får forhåbentlig trænet og fungerer som reklamesøjler for jeres virksomhed.
  6. Møde med økonomisk rådgiver, for at få bedre styr på sin økonomi. "Halvdelen af danske unge har aldrig lært om privatøkonomi". Tilbyd dem der viser interesse, at få en økonom til at hjælpe dem med deres udgifter og få styr på deres økonomi.
  7. Tilskud til babysitter og au-apir. Medarbejdere med langt arbejdsdage vil måske sætte pris på, at HR kan hjælpe med at finde en babysitter eller au-pair.
  8. Tilskud til hjemmetræningsudstyr. Har I medarbejdere, der har plads og foretrækker at træne hjemme i stedet for hos fitnesscentre? Giv et bidrag til det ønskede hjemme træningsudstyr.
Rabat på hjemmetræning
  1. Vaccinationer i forbindelse med udlandsophold og forretningsrejse. Skal medarbejderne arbejde i et land, hvor det er anbefalet, at de vaccineres, er det naturligt at virksomheden betaler den udgift.
  2. Behandlingsforsikring. Behandlingsforsikring så medarbejdere kan få hjælp til sygdomme som både er fysiske og psykiske.
  3. Forsikringer med dækning ved ulykke, sygdom og død. Sørg for at jeres medarbejdere og deres familie føler siger trygge ved at arbejde hos jer.
  4. Betalt fitnesscenter eller eget fitnesscenter i jeres bygning, hvor der er adgang til fra tidilig morgen til sen aften. "Sunde medarbejdere er mere produktive og trives bedre". Sådan siger en undersøgelse fra PFA.
  5. Betalt medlemsskab til andre sportsaktiviteter. Støt økonomisk op om medarbejders alternative sportsgrene - både med abonnement og udstyr.
  6. Performance bonus. Klarer virksomheden eller afdelingen godt, bør virksomheden overveje at udbetale årlige bonusser baseret på det tidligere regnskab.
  7. Rabatter på virksomhedens egne produkter eller services. Sælger I noget som jeres medarbejdere er interesseret i at købe? Giv dem en klækkelig rabat på jeres egne varer og services.
  8. Bilvask eller mekaniker ved arbejdspladsen. Giv medarbejdere mulighed for at få vasket deres bil, mens de er på arbejde, så de kører hjem i en lækker flot bil, og slipper for selv at skulle vaske den
Bilvask i arbejdstiden
  1. Mulighed for afhentning og indlevering af tøj der skal til rens. Giv medarbejdere mulighed for at få vasket deres bil, mens de er på arbejde, så de kører hjem i en lækker flot bil.
  2. Arranger en sommer eller vintertur med medarbejderne og deres børn. De fleste børn elsker at være på tur. Tilbyd at medarbejdere kan tage deres børn med på en fællestur, hvor alle lærer hinanden bedre at kende. Firmaet betaler og arrangerer.
  3. Tilskud til fertilitetsbehandlinger. Nedfrysning af ubefrugtede eller begruftede æg til senere brug er ikke billigt.
  4. Støtte til tandlægeregningen. Tilbyd tilskud, forsikring eller dæk dele af tandlægeregningen.
  5. Influenzavaccination. Inkluder en årlig influenza som en frynsegode alle virksomheden får tildelt.
  6. Ubegrænsede sygedage. Det er frustrerende at skulle rationere sine sygedage, hvis man har brugt dem, og skulle til at bekymre sig om at bruge ferie dage på sygedage. Nogle vælger måske at møde op på arbejdet, når de burde blive hjemme, og risikere at smitte andre kollegaer.
  7. Fravær i forbindelse med skilsmisse. Skilsmisser er ikke tvingende familiemæssige årsager, som sygdom, ullykke og dødsfald. Ikke desto mindre er det en pæn gestus at inkludere fri i forbindelse med skilsmisse.
  8. Tilskud til meditations apps og software. Meditations apps har vist sig effektive til at reducere stress, reducere bekymringer og hjælpe med søvnløshed.

Tid - Fridage, frihed, bestemmelse over arbejdstid

  1. Fem eller flere omsorgsdage hvert år (svarer til ferie). Vi prioriterer i højere grad frihed Frihed til at bruge mere tid sammen med vores børn. Du kan udvise forståelse for dette ved at give dine medarbejdere omsorgsdage.
  2. Mindst seks ugers ferie. Hvis I er en virksomhed med tvungen ferie i løbet af sommeren, så sørg for at kompensere dette med ekstra ferieuger som medarbejdere kan bruge som de vil i løbet af året.
  3. Giv medarbejdere fri på deres fødselsdag. Selvom man ikke er 7 år, er det stadig en rar oplevelse at fri på ens fødselsdag, hvis den ligger på en hverdag - med mindre naturligivs man hellere vil være på arbejdet, eller har en bunke opgaver, man gerne vil have ordnet.
  4. Fri Grundlovsdag, juleaftens- og nytårsaftensdag samt fredagen efter Kr. Himmelfartsdag. Fridage i dagene efter de klassiske helligdage, er noget som medarbejdere ofte vil tage. Især i forbindelse med påsken.
  5. Ret til deltid for seniorer og medarbejdere med børn under 12 år. Udvis solidaritet og forståelse for de ældre og medarbejdere med børn - evt. børn med specielle behov.
  6. Mulighed for at tage orlov uden løn. Giv plads til at en medarbejdere kan opfylde en drøm om at rejse, eller tage orlov til anden ønsket prioritering, inklusiv i forbindelse med sygdom af familie eller venner.
  7. Øremærket fædrebarsel.  "Syv ud af ti mænd ville benytte sig af de ekstra to måneders barsel, der nu reserveret til dem – især for at få et nært forhold til deres barn fra starten". Så d
  8. Mulighed for flekstid. Ikke alle arbejder bedst fra 8-16. Vær åben for dialog med medarbejdere, der arbejder bedre på skæve tidspunkter, hvor det lader sig gøre og ikke bremser andre afdelinger.
  9. 30 timers arbejdsuge / 4 dages arbejdsuge med fuld løn. Giv folk mere frihed med færre timer eller en 4 dages arbejdsuge med fuld løn. "Forsker fra Roskilde Universitet Janne Gleerup peger på, at en velorganiseret fire dages arbejdsuge kan give mere individuel frihed."
  10. Cykelmekaniker der kommer med jævne mellemrum. Medarbejdere der bruger deres cykel meget, har også brug for eftersyn oftere. Lav medarbejderne få tilset deres cykler, mens de er på arbejde, i stedet for at gå tidligt, for at tage deres cykel til en cykelmekaniker.
Cykelsmed i arbejdstiden
  1. Mulighed for at møde ind senere dagen efter koncert med yndlingsmusikere. I forlængelse til tilskud til medarbejderes yndlingskunstnere (se punkt 92) ... giv medarbejderne mulighed for at give den bare lidt gas til en koncert, hvis det er en kunstner, der sjældent er i landet, og sig OK, at de møder ind lidt senere dagen efter.
  2. Frihed til at gå til frisør, kæledyr til dyrlæge i arbejdstiden, når det ikke er muligt at få tid andre tidspunkter. Udvis forståelse for, at ikke alting kan nås efter arbejdstid. Giv mulighed for at medarbejdere kan gøre nogle praktiske hverdagsting i arbejdspladsen.

Konklusion

Det er primært inden for mere for fire områder, at medarbejdere ønsker forkælelse, som er:

  • Bedre arbejdsmiljø
  • Opkvalificering
  • Penge, tilskud, rabatordning
  • Tid, fritid og frihed med sin tid

Hvis du vil læse mere om, hvilke punkter der er skattefradag.

Her kan du læse, hvor meget man må give sine medarbejdere i gave.

Vi opdaterer listen løbende.

Er der noget vi har glemt?

Vi er godt klar over, at ikke vores forslag passer til alle virksomheder, og nogle måske vil være fremstå provokerende, uprofessionelle, men også modige.

Skriv gerne, hvis du har nogle forslag, idéer eller kommentarer.

Det store spørgsmål er, hvilken  idé vil I implementere i jeres virksomhed, for at tiltrække flere stærke kandidater?

Discover Mindkey

Schedule a demo tailored to your needs.