Hvordan vil I vinde kampen om talenterne i resten af 2024?

Når vi ser frem mod rekrutteringen i resten af 2024, er det tydeligt, at virksomheder står over for nogle betydelige udfordringer. Manglen på kvalificerede ansøgere og den hårde kamp om de bedste talenter mærkes på tværs af hele Danmark. For at forstå, hvordan virksomheder bedst kan håndtere disse udfordringer, har vi talt med John Beckmann, CEO hos MindKey. Han deler her sine tanker og råd til, hvordan vi kan navigere i dette.

Hvordan vil I vinde kampen om talenterne i resten af 2024?

Hvordan tiltrækker vi fremtidens talenter?

En af de største udfordringer, virksomheder møder i dag, er knapheden på kvalificerede kandidater. Ifølge John er det en situation, der sandsynligvis vil blive endnu mere udtalt i slut 2024. Derfor er det vigtigt at tænke fleksibelt, når vi udformer vores kravprofiler.

"Vi ser ofte, at en for stram kravprofil kan begrænse vores muligheder og føre til, at vi overser kandidater med stort potentiale. Det er vigtigt at overveje, hvilke kompetencer der virkelig er nødvendige, og hvilke der kan udvikles internt"

Han foreslår, at vi også overvejer, om nogle opgaver kan løses af eksterne konsulenter eller medarbejdere, der arbejder på afstand.Denne fleksibilitet kan hjælpe os med at udvide kandidatfeltet og nå ud til flere potentielle talenter.

Hvorfor er en stærk employer branding vigtig?

I et marked, hvor der er hård konkurrence om talenterne, er det afgørende at fremstå som en attraktiv arbejdsplads. John understreger, at employer branding er blevet en vigtig del af rekrutteringsstrategien:

"Det handler ikke kun om at tiltrække nye medarbejdere, men også om at skabe et miljø, hvor vores nuværende medarbejderetrives og føler sig værdsatte. En stærk employer brand kan hjælpe os med at tiltrække de rigtige talenter og fastholde dem på lang sigt”

Han anbefaler, at vi starter med at analysere vores nuværende employer brand og overvejer, hvad vi kan gøre for at gøre vores arbejdsplads endnu mere attraktiv for de talenter, vi gerne vil tiltrække. Ved at forstå, hvad vores målgruppe leder efter i en arbejdsgiver, kan vi skabe en klar og troværdig employer value proposition.

Hvordan vurderer vi kandidaters potentiale?

I en tid, hvor det kan være svært at finde kandidater med de præcise kvalifikationer, vi søger, er det ifølge John vigtigt at fokusere på kandidaters potentiale og evne til at lære nye færdigheder:

"Vi skal huske, at erfaring ikke altid er det vigtigste. Det kan være langt mere værdifuldt at vurdere, hvordan en kandidat kan bruge sin viden i praksis, og hvordan de griber nye opgaver an. Cases og praktiske opgaver kan være en god måde at få indsigt i dette”

Han foreslår, at vi tilpasser disse opgaver til den specifikke rolle, vi rekrutterer til. På den måde kan vi bedre sammenligne kandidaterne og finde dem, der har det største potentiale.

Hvorfor skal vi fremskynde rekrutteringsprocessen?

I et marked med få kandidater er det afgørende, at vores rekrutteringsproces er både effektiv og hurtig. John understreger, at en langsom proces kan resultere i, at vi mister de bedste kandidater til konkurrenterne:

"Vi er nødt til at være hurtige og præcise i vores rekruttering. Digitale værktøjer som MindKey, kan være en stor hjælp, når det kommer til at strømline processen og sikre, at vi ikke mister værdifuld tid. Online interviews og automatiserede screeningsværktøjer er blot nogle af de løsninger, vi også kan bruge for at gøre processen mere effektiv”

Han påpeger også vigtigheden af at aktivere vores netværk som en del af rekrutteringsstrategien. Ved at få medarbejdere til at dele stillingsannoncer og sprede ordet i deres netværk, kan vi nå ud til flerepotentielle kandidater og få flere ansøgninger hurtigere.

Afsluttende tanker

Rekruttering i resten af 2024 vil kræve, at vi er både fleksible og proaktive. Som John afslutter, handler det om at være opmærksom på de udfordringer, vi står overfor, men også om at tilpasse os og finde nye måder at tiltrække og fastholde de bedste talenter:

"Vi står overfor nogle udfordringer, men med de rigtige strategier og værktøjer kan vi sikre, at vi fortsat tiltrækker og udvikler de medarbejdere, der kan gøre en forskel i vores virksomheder."