Teambuilding aktiviteter, øvelser og idéer (2022)

Du har måske allerede en liste med populære og kendte teambuilding aktiviteter og øvelser.

Men er det måske værd at finde noget ny inspiration?

I dag er din heldige dag, fordi vi har samlet en liste til dig.

Nogle kender du.

Der vil også være en del, du ikke havde tænt på, som en teambuilding aktivtet.

Fælles for dem alle er, at de bringer jeres kollegaer tættere sammen.

Listen bliver løbende opdateret, så du kan komme tilbage for ny inspiration.

Lad os kaste os ud i det.

Kursus og undervisning

1. Madkursus. Skal I lære at lave pasta, smørrebrød eller noget helt nyt? Madkursus er en god måde at arbejde sammen og blive belønnet med noget forhåbentlig lækkert mad efterfølgende. Der findes madkurser i hele landet. Varighed: 2-4 timer. Udbyder.

 

2. Sushi kursus. Tang, ris og det ønskede fyld. Sushi kursus er sjovt og let tilgængeligt i hele landet. Det er en hyggelig måde at være social med kollegaer, hvor I spiser det sushi, som I laver. Varighed: 2-4 timer. Udbyder.

 

3.Førstehjælpskursus/brandslukningskursus. Uddan jeres medarbejdere i førstehjælp. Uanset hvad I laver, er dette en kompetence, de vil være glade for at have - både privat og på arbejdet. Varighed: 4 timer. Udbyder

Tenbuilding aktiviteter - førstehjælp

 

4. Keramikkursus. TV programmet Keramikkamp blev et hit og interessen for at lave kerami steg. Så hvorfor ikke invitere kollegaerne med til keramik workshop. De findes mange steder i landet. 3-4 timer. Udbyder.

 

5. Få undervisning i en ny sportsgren. De fleste kender til cricket, men få kender reglerne, og endnu færre har prøvet at spille det. Hvorfor ikke introducere kollegaerne for en ny sport? I hyrer en underviser, der kan komme og forklare reglerne, hvorefter I prøver at spille det, hvor alle er nybegyndere. Forslag til spil: Cricket, netball, Quidditch, disc golf.

 

6. Origami undervisning. Giv kollegaerne en mulighed for at lære at lave noget fantastisk ud af papir, som de også kan prale af på hjemmefronten. Varighed: 1-3 timer. Udbyder.

Kompetencefremmende teambuilding aktiviteter

7. Undervisning i kodning og dets funktioner. Inviter en ekspert i kodning forbi, og lav en workshop, hvor alle i firmaet får indblik med det, og får lov at prøve kræfter med det. Ikke for at blive god til det, men for bedre at forstå mulighederne i det. Varighed 4-5 timer.  Udbyder.

 

8. Mindfullness. Meditation er et værktøj til at finde indre ro - også selv om det blot er i 10 minutter. Inviter jeres kollegaer til en workshop, så de kan få indblik i fordelene og metoderne inden for meditation. Varighed: 1-3 timer. Udbyder.

 

9. Tai chi. Introducer dine kollegaer til denne oldgamle kinesiske tradition, der styrker sind og krop. Kan udføres af folk i alle aldre. Varighed: 1-2 timer. Udbyder.

 

10. Lær at lave chokolade. Gør alle på arbejdet en tjeneste, og inviter kollegaerne på en teambuilding tur, hvor de lærer at lave chokolade (til deres kollegaer og kunder, og derfor er det arbejdsrelateret og relevant). Varighed:  2 timer. Udbyder.

 

11. Cocktail/bartender kurser. Shaken. Not stirred. De fleste kender sætningen, men ved de, hvad der skal i James Bonds drink? Team building og cocktail kursus plejer at være et hit. Varighed: 2-3 timer. Udbyder.

 

13. Sketching - visuel facilitering. At hurtigt kunne illustrere sine tanker er noget de fleste på jobbet kan få gavn af. Efter blot et par timers kursus med en underviser, vil jeres medarbejdere langt bedre kunne skitsere deres tegninger på papir eller computerskærm. Varighed: 1-2 timer. Udbyder.

Visuel facilitering som teambuilding aktivitet

14. Salgskursus. Langt flere arbejder i salg, uanset om de ved det eller ej. Det kan være til gavn for alle at blive introduceret for dette, og få undervisning i, hvordan de sælger bedre. Varighed: 1-3 timer. Udbyder.

 

15. Undervisning i præsentationsteknik. At kunne præsentere noget foran kollegaer og kunder er en evne, der er mange penge værd. Kombiner undervisning og praksis med en workshop i præsentationskundskaber. Varighed: 2-4 timer. Udbyder.

 

16. Kursus i præsentation. At kunne præsentere noget foran kollegaer og kunder er en evne, der er mange penge værd. Kombiner undervisning og praksis med en workshop i præsentationskundskaber. Varighed: Varieret og kan tilpsasses. Udbyder.

Kursus i præsentationsteknin som teambuilding øvelse

 

17. Gæt din personlighedstype. Hold et indlæg om de forskellige personlighedstyper fra 16personalities. Fortæl om styrker og fordele, og giv kollegaer en oversigt over de forskellige. Lad dem gætte, hvilken personlighedstype de selv er. Bed derefter kollegaerne tage 16personalities testen og se, om de havde ret. De skal naturligvis dele deres formodede gæt og resultater med HR-afdelingen, så de får et bedre indblik i i de forskellige kollegaers udviklingsmuligheder m.m. Varighed: 2-3 timer. Udbyder.

Teambuilding aktiviteter - tag en personlighedstype test

18. Introduktion til no-code. Har dine kollegaer en god idé til en forretningsplan, applikation eller andet? Ofte kommer idéer aldrig videre, eller også får man ikke lavet en prototype grundet manglende kendskab til kodning. Med en introduktion lærer kollegaer om nye muligheder for at lave en prototype, som de kan præsentere til ledere, uden man behøver at kunne kode. Varighed: Varieret. Kan tilpasses. Udbyder.

 

19. Kursus i kropssprog og non-verbal-kommunikation. Der er egenskaber, som kan gavne alle at blive bedre til. En af de ting er non-verbal kommunikation. Varighed: 2 timer. Udbyder.

 

20. Dillema - snak om de svære samtaler. Gruppespil hvor deltagerne får spændende dilemmaer at snakke om, hvor de skal snakke og diskutere, hvad der er den bedste løsning. Varighed: 1-5 timer. Udbyder.

Aktive udendørs teambuilding aktiviteter

21. Klatring. Kombiner konkurrenceelementet med fokus og motion. Klatring er en sjov aktivitet, hvor der kan rådgives om bedste rute fra kollegerne på jorden. Søg efter klatrepark eller klatrebane.  Varighed: 1-2 timer. Udbyder.

 

22. Paddle board/SUP. Tag kollegerne med ud i det fri og ud på vandet. Paddle boarding er en aktivitet, de fleste kan være med til. Varighed: 1-2 timer. Udbyder.

 

23. Kajak. Sejl alene eller to i en kajak, og sejl en tur, evt. mod en slutdestination, hvor der venter andre teambuilding aktiviteter. Varighed: 1-3 timer. Udbyder.

 

24. Kano. Ligesom med kajak kan I tage på en teambuilding-tur. Kano tillader jer at have mere udstyr med, så turen kan kombineres med overnatning. Varighed: 2-6 timer. Udbyder.

 

25. Karaoke Aften. Få folk ud af deres komfortzone, og giv dem en mikrofon i hånden. Kan evt. udføres som en aktivitet til en middag, hvor ikke alle ser på en.  Varighed: 1-2 timer. Udbyder.

 

26. Militær-øvelse i Norge. Bemærk: I Norge: Frederiksten Fæstning i Halden. Kollegaerne skal klare poster med opgaver og aktiviteter på fæstningsområdet der kan inkludere: snigskytte (laserriffel), sanitetsøvelse og bårebæring, udvinding, minefelt opgaver, IQ-test, suppestation og diverse mentale udfordringer i militære omgivelser.  Varighed: Heldagsarrangement eller weekendtur. Udbyder.

 

27. Ridning. Inviter kollegaerne på en hyggeligt ridetur igennem en skov, som en start-up inden de kommer tilbage til næste aktivitet. Få undervisnig i kommunikation med en hest og ridning. Varighed: 1-2 timer. Udbyder.

 

28. Indoor skydiving. Lad dine kollegaer oplevele følelsen af vægtløshed med indoor skydiving. Bedst til små virksomheder, da kun en kollega kan svæve ad gangen. Varighed: 1-3 timer. Udbyder.

 

29. Paintball. Bemærk: Dette kan efterlade mærker, og er bestemt ikke for alle. Leg krig med og mod dine kollegaer med paintballgevær. Kræver god fysik og høj smertetolerance. Varighed: 1-2 timer. Udbyder.

 

30. Laser tag. Samme koncept som paintball, blot med laser, hvor du skal ramme modstandernes geværer eller sensorer. En sjov måde at øve strategi. Varighed: 1-2 timer. Udbyder.

 

31. Bueskydning. Tag kollegerne med ud og leg Robin Hood. Bueskydning er en aktivitet, der kræver styrke, tålmodighed og ikke mindst styrke. Varighed: 1 time. Udbyder.

 

32. High Roping. Kravl eller glid i rebene med high roping. En sjov aktivitet, hvor kollegaer kan hjælpe og støtte hinanden, når de kravler oppe i højderne. Varighed: 1-3 timer afhængig af antal. Udbyder.

 

33. Mountain bike. Udforsk skoven på en mountainbike, hvor kollegerne i fuldt udstyr hygger sig og deler oplevelser efterfølgende. Varighed: 1-2 timer. Udbyder.

 

34. Tag en skitur til Sverige. Tag en tur til Sverige, hvis I arbejder i København, til ski, snowboard eller langrend. Varighed: 1-2 dage. Information.

 

35. Minigolf. I kan leje en hel minigolfbane, dele folk op i hold og lade folk starte på bane 1, 4, 8, 12, og 15, så I slipper for at skulle vente på hinanden. Varighed: 1-2 timer. Udbyder.

 

36. Bowling. Del kollegerne op i hold, og kæmp sammen som hold, men mod hinanden individuelt. Bowling er en velkendt klassiker, der sagtens kan komme efter et mere seriøst indslag. Varighed: 1-2 timer. Udbydere.

Bowling som team building leg

37. Petanque. Som set i franske parker, er petanque en sport, hvor de fleste kan være med. Fordelen er, at der også er baner udendørs. 1-2 timer. Information.

 

38. Rapelle, balance, frit fald m.m. Hvis kollegerne er glade for at teste sig selv, kan I søge efter muligheder for at rapelle, frit fald, klatring m.m. nær jeres firma. Varighed: 1-2 timer. Udbyder.

 

39. Klatring. Fæstnet med en sikkerhedsline, kan jeres kollegaer tage på klatring udflugt til et af de mange steder med klatring. Bemærk, det kaldes også bouldering. Varighed: 1-2 timer. Udbyder.

 

40. Langrend. Langrend er en disciplin, samt aktivitet, hvor kollegaer når et nyt mål sammen, og de har rig mulighed for at bakke hinanden op. Varighed: 3-4 timer. Udbyder.

 

41. Stå på ski på Amager Bakke. Få nogle brædder på fødderne, og kør ned af Danmarks nyeste kunstige skibakke. Selv de rutinerede skiløbere vil få en underholdende oplevelse, fordi det er så markant anderledes. Varighed: Halvdagsarrangement. Udbyder.

 

42. Gokart. Er I en virksomhed, der elsker fart, så er gokart en åbenlys mulighed. Man behøver ikke at have kørekort, og man kan køre de fleste steder i landet. Varighed: 1 time. Udbyder.

 

43. Holdsport. Sammensæt nogle hold og lej en indendørs bane til fodbold, håndbold, basketball, floorball, hockey eller andet. Sørg for at I har dommere, trøjer og masser af proviant til de hårdtarbejdende sportsudøvere.  Varighed: 1-3 timer.

 

44. Løbetur/joggingtur med GPS. Arranger en løbetur, hvor medarbejderne også skal brug en GPS til at finde frem til gåder. Varighed: 1 time (anbefalet) - valgfrit. Udbyder.

 

45. Leg brandmand for en dag. Kom og leg brandmand for en dag. Sluk brande med en brandslukker og brandtæppe. Prøv en brandmands-simulator, og andre gode team-building øvelser. Varighed: 3-4 timer. Udbyder.

 

46. Curling. Danmark har kun vundet én medalje ved vinter-OL, nemlig i Curling i 1998 i Nagano. Det skal dog ikke ændre det faktum, at det er et sjovt holdspil, og en fantastisk teambuilding aktivitet. Varighed: 1 time. Udbydere.

 

 

47. Cykeltur rundt i byen/landet. Hvis folk har deres egne cykler, så kan I cykle mod en destination, hvor der venter bad, mad og en session med en underviser eller en anden workshop. Varighed: Afhængig af distance. Information.

 

48. Besøg Horsens Fængsel til info, rollespil og aktiviteter. Teambuilding i rå omgivelser. Besøg Horsens Fængsel og få indblik i livet som indsat og fængselsansat, såvel som mange andre sjove muligheder. Varighed: Kan tilpasses. Udbyder.

 

49. Golfkursus. Hvor mange har spillet golf før? Trods den øgede popularitet er det færre, end man tror. Start på driving rangen med en underviser, og få en sjov dag på græsset. Varighed: 1-2 timer. Udbydere

Sjove aktiviteter, I kan lave på kontoret

50. Saml et IKEA møbel i grupper af tre. Det siges at samle sit første IKEA møbel sammen er en de bedste måder at teste et forhold på. I deles op i grupper, hvor det gælder om at bygge møblet færdigt, og korrekt, på kortest tid. En person koordinerer, mens en eller to andre bygger IKEA møblet. Varighed: 1 time (eller i værste fald mange flere). I kan bryde konkurrencen op i to. Når et hold har samlet møblet, så skal det andet hold skille det ad igen. Varighed: 1 time. 

 

51. Puste badedyr op. Pust badedyr eller luftmadrasser helt op til dommeren siger god for det. Varighed: 20 minutter. Inspiration.

 

52. Fold dem derefter badedyrene sammen, så de kan være i den samme indpakning. Luftmadrasser og badedyr kommer næsten altid i æsker, der er umulige at bruge efter oppumpning. I skal som hold finde den bedste måde at få alt luften ud og folde madrassen eller badedyret korrekt sammen. Varighed: 20 minutter. Inspiration

 

53. Byg tårn med spaghetti. Den klassiske øvelse, hvor man i hold skal bygge et tårn af lange spaghetti og skumfiduser. En sjov og billig måde, at se hvordan de forskellige kollegaer griber opgaven an. Varighed: 15 minutter. Inspiration.

Spaghetti tårn

 

54. Udvikle jeres eget spil. Kom på et spil - eksempelvis et brætspil, et kortspil, der tager udgangspunkt i jeres virksomheds forretningsplan. Sæt nogle regler og begrænsninger. Varighed: 2-3 timer. Udbyder.

 

55. Brætspil. Lad kollegerne spille et cooperative brætspil sammen, hvor de har forskellige roller. Her er 40 gode spil at vælge imellem. Pro tip: I stedet for at læse reglerne op, så kan det anbefales at se spillets regler forklaret i en YouTube video. Alternativt kan I gå på brætspilcafé, der er blevet mere populært. Varighed: 1-6 timer. Udbyder i København.

 

56. Vinsmagning. Vinsmagning er en klassiker, hvor man kan drikke god vin. Der er vinsmagning i hele landet og kan også ske på kontoret. Varighed: 1-2 timer. Udbyder.

 

57. Blind vinsmagning. De fleste mennesker tror, de kan smage forskel på rødvin og hvidvin. Det er ikke altid sagen. Prøv at servere 3 forskellige rødvine og hvidvine, men hvor flasken er skjult. Se hvor mange, der kan gætte, hvad de forskellige er. Varighed: 30 minutter. Inspiration.

 

58. Taboo - beskriv det ubeskrivelige. Inddel jer i små grupper, og kom med den bedste forklaring af ord, der sjældent beskrives. Men grib også muligheden for, at kollegerne kan prøve at forklare virksomhedens egne produkter, services, mission, vision og eksistensgrundlag. Måske er der behov for, at de bliver omskrevet. Varighed: 1 time. Information.

 

59. En hvad-som-helst turnering. I grupper skal man komme på en konkurrence, som de andre hold skal konkurrere i. I skal selv finde på konkurrencen og reglerne. Det er er fremragende mulighed for at være kreativ. Varighed: 1-2 timer.

 

60. Gæt en illustration - Skribbl. I bedste Tegn og Gæt-stil skal I gætte hinandens tegninger. De kan være relevante for jeres virksomheds branche, produkter, konkurrenter og lignende.  Varighed: 1 time. Information.

 

61. Pubquiz med arbejdet som omdrejnings. Lav jeres egen pubquiz på arbejdet (eller online) med forskellige populære temaer, men indflet også spørgsmål, der er brancherelaterede og om jeres virksomhed. Det er en god måde, at finde ud af, hvem der har været længst i firmaet m.m. (Kan også laves som virtuel quiz). Varighed: 1-3 timer. Udbyder.

 

62. Skab jeres eget standup show. Har I sjove kollegaer, som tør stille sig op til jeres eget stand up? Kan I lave en sketch med jeres branche, egen virksomhed eller konkurrenter? Eller om noget helt andet? Varighed: 2 timer. Udbyder.

 

63. GeoGuessr. GeoGuessr er et geografisk computerspil, hvor jeres kollegaer skal gætte, hvor på Jorden vedkommende er, ud fra et semi-randomiseret billede fra Google Street View. I kan også selv finde jeres egne lokationer og bruge dem. Evt. i byer og lande, hvor I har kunder og samarbejdspartnere fra. 1 time. Information.

Geoguessr - Sjove team building lege

64. Gense en tidligere landskamp, hvor jeres land vandt stort. Danskere snakker stadig om sommeren 92, hvor vi vandt over Tyskland. Men hvor mange kan egentlig huske kampen? Gense kampen og storhedstiden. Det samme kan gøres med OL-guld i håndbold for kvinder og mænd. Varighed: 1-2 timer. Se '92 kampen <-- her.

 

65. Bedste og værste. Del folk op i grupper af mindst to. Herefter skal de snakke om, hvad de mener er deres bedste og værste oplevelse, erfaring, spise, interesse m.m. Det er en god måde for kollegaer at lære mere om hinanden. Varighed: 15 minutter.

 

66. Lav den anden længste. Del jer op i grupper. Alle får en toiletrulle. Nu gælder det om at lave den anden længste. I skal altså tænke over, hvor langt I tror, de andre grupper vil lave deres, og så lave jeres kortere. Det slutter af med, at rullerne rulles ud og bliver målt. I kan også bruge lakrids snørebånd. Varighed: 20 minutter.

 

67. Hvem åbnede bankboksen. Der har været et bankrøveri. I skal nu i fællesskab finde ud af, hvem der røvede banken. På kontoret eller virtuelt. 1,5-2 timer. Udbyder.

 

68. Drabsafdeling. Der har været et mord. Og I er alle nu blevet en del af holdet, der skal opklare det. Foregår på kontoret. Varighed: 2 timer. Udbyder.

 

69. Shadow Hotel. En fælles virtuel mordefterforskning i et fælles møderum. 45 minutter-2 timer. Udbyder.

Virtuel teambuilding

 

70. Quiz mod kollegaerne online. Underholdende og hurtigt quizspil, hvor alle deltager mod hinanden og konkurrerer på viden og hurtighed. Foregår online. Varighed: 30 minutter-2 timer. Udbyder.

 

71. Konkurrer i verdensmålene. Ønsker I at skabe større kendskab og indsigt i verdensmålene, så er denne online konkurrence en god idé.  Varighed: 1-3 timer. Udbyder.

 

72. Find på det længste ord i jeres afdeling. Opdel kollegerne i grupper i samme afdeling. Find det længste ord inden for jeres afdeling. Lav blandede grupper: Hvad er det længste ord inden for jeres afdeling. Varighed: 20 minutter.

 

73. GIF/Meme battle GIF-krig. Gå sammen i grupper og kom på 30 GIFs der kan bruges til jeres produkter/services til internt brug. I kan gøre det samme med memes. 1-2 timer. Værktøj.

 

74. The Mind. Kortspil der kan bruges på kontoret Et kortspil for hold med 100 kort fra 1 til 100. Uden at snakke skal I prøve at komme af med alle jeres kort ved at lægge dem ned fra laveste kort til det højeste. Man sidder med fire kort hver. Alternativt så prøv et af de mange andre gode cooperative-spil. 1 time. Inspiration.

 

75. Lav en labyrint med et firma relevant ord. Lav en labyrint med jeres firmanavn. Få jeres kreative afdeling eller hyr en freelancer til at style den. Varighed: 15 minutter. Værktøj.

Teambuilding leg - lav en labyrint

 

76. Lav en kryds og tværs med kollegaers navne inkluderet. Lav en kryds og tværs med kollegaer fra jeres virksomhed, og brug hints fra tidligere quiz. Del jer evt. op i grupper, og sørg for at alles navne er med i de forskellige quizzer.  Varighed: 30 minutter.  Værktøj.

 

77. Forklar det kendte. Hvordan virker en typisk hverdagsting, som de fleste kender og bruger? Kan du forklare, hvordan eksempelvis en vaskemaskine fungerer? Kan du tegne en cykel? Se inspiration fra video med Steven Sloman og hans bog: The Knowledge Illusion: Why We Never Think Alone. Varighed:  Varighed: 1 time. Inspiration.

 

78. Lær jeres medarbejdere bedre at kende. Hver medarbejder skal udfylde de samme 30 punkter om sig selv anonymt. Derefter skal folk i grupper udfylde de forskellige punkter om sine medarbejdere, hvor der er et billede, men informationerne mangler. På den måde får kollegerne, men også HR-afdelingen, større indblik i, hvor meget de ved/ikke ved om hinanden, og hvilke medarbejdere, folk ved mest og mindst om. Varighed: 1-2 timer.

 

79. Spil Barnga. Dette er et spil i at få indsigt i interkulturelle forskelle. Kollegerne deles op i mindre grupper, der sidder ved hvert sit bord. Der må ikke snakkes sammen. For hvert bord er der et sæt regler, men disse er forskellige for hvert bord. Øvelsen er at se, hvordan folk reagerer, når de pludselig ser, at de regler, de troede de kendte, ikke længere gælder. Varighed: 1 time. Information.

 

80. Virtual alkohol smagning. Send en kasse med vin eller øl hjem til kollegerne. Smag, nyd og snak om de forskellige øl og vin online. Dette kan naturligvis også gøres med snacks og lignende. Varighed: 1-2 timer. Udbyder.

 

81. Gaming. Spil online spil mod hinanden, hvor I skal være et hold E-sport buldrer fremad - både i mængden af aktive spillere og publikum. Sports Spil, bilspil og shoot-em-up. Spil som Fifa og CounterStrike er uhyre populære. Lav turneringer på kontoret på storskærm med publium, der sidder og hepper. Varighed: Valgfrit. Udbyder.

 

82. Virtuel spil - Overlev i ørkenen. Et virtuelt spil, hvor I i fællesskab skal overleve i ørkenen. Varighed: 45 minutter-2 timer. Udbyder.

 

83. Teambuilding som inventor lab Konkurrer om at komme på gode idéer, og se hvem der løser en udfordring bedst. Tilpasses til jeres virksomhed. Varighed: 2-4 timer. Udbyder.

 

84. Byg en formel 1 racer. Byg og design en sæbekassebil, som I derefter skal race i for at se, hvilket hold der er hurtigst.  Varighed: 3,5 timer. Udbyder.

Udendørs teambulding aktiviteter, der ikke er sport

85. Tag i en forlystelsespark. Hvor mange voksne tager til en forlystelsespark og prøver de forskellige forlystelser uden deres børn? Inviter kollegagerne op i rutsjebanen, karusellen og ind til gaming landet. Giv dem et turpas og en stor isvaffel. 2-4 timer. Inspiration.

 

86. Gaming land - Pinball maskiner. Veksl rigeligt med tiere og tyvere og tag kollegaerne med hen til nærmeste spillehal, hvor de kan spille pinball, airhockey og spilmaskiner til de segner. Varighed: 1-3 timer. Information.

 

87. Murder Mystery Dinner. Jeres kollegaer er detektiver, der skal løse et mordmysterium over en middag i bedste Agatha Christie-stil.  God kommunikation og problemløsningsevner er essentielle for succes. Varighed: 2,5 timer. Udbyder.

 

88. Escape Room/udbryderspil. Escape rooms er eksploderet i popularitet - og med god grund. Løs mysteriet og find spor, mens I arbejder mod tiden og samarbejder i hold.  Varighed: 1-2 timer. Udbydere.

 

 

89. Skattejagt / Mystery Hunt. Kan organiseres ude i byen eller inde på kontoret, hvis det er stort nok. Lav ledetråde, hvor kollegaer i hold skal finde spor, genstande og andet, der tilsammen giver dem mulighed for at løse en gåde eller et kodeord.  Varighed: 2-3 timer. Udbyder.

 

90. GPS / Geocaching. Det bliver kaldt verdens største skattejagt, hvor frivillige lægger poster ud. I kan bruge deres system til at lægge poster ud, tæt på samme punkter, til en firma-skattejagt. Alternativt så brug denne app <--.  Varighed: 1-3 timer. Link til Geocaching.

 

91. Filmaften/biograftur. Inviter kollegaerne i biffen til en film eller en relevant dokumentar, efterfulgt af noget mdr. Varighed: 2-4 timer.

 

92. Byvandring med historiefortæller. Hvor godt kender I egentlig den by, jeres virksomhed ligger i? Tag kollegaerne med på rundtur med en underholdende historiker, der kan give kollegaerne et bedre indblik i byen og en tættere tilknytning til firmaet.  Kan naturligvis altid kombineres med noget quiz. Varighed: 2 timer. Udbyder.

 

93. Besøg en biavler. Giv medarbejderne indblik i vigtigheden af bier og besøg en lokal biavler. Bemærk: Undersøg om nogle kollegaer er allergiske overfor bistik, inden I tager afsted. Varighed: 1-2 timer. Udbydere.

 

94. Lav jeres egen film. Lav en reklamefilm, en kort action film eller komedie. I får adgang til alt udstyret og rådgivning til at skrive, filme, klippe og naturligvis optræde foran kameraet. Varighed: Halvdagsarrangement. Udbydere.

 

95. Kagedekoration. En aktivitet, der vil falde i god jord hos mange, hvis man ser på populariteten af Den Store Bagedyst. Få undervisning i at lave Danmarks flotteste kage.  Varighed: 2-4 timer. Udbyder.

 

96. Ginsmagning. Gin og Tonic, eller G&T ude i byen, er en favorit i landets barer. Hvorfor ikke invitere kollegaerne ud til en gang ginsmagning og en hyggelig stung med kollegaerne? Varighed: 1-2 timer. Udbyder.

 

 

97. Running Dinner. Spis hjemme hos jeres kollegaer. I kan selv sørge for det logistiske med at firmaer leverer mad og oppynting, der bliver sendt hos en kollega, der agerer vært med to kollegaer, der er medværter. Resten af kollegaerne deles op i grupper, der spiser hhv. forret, hovedret og dessert hos tre forskellige kollegaer, der bor i cykelafstand fra hinanden.  Varighed: 3-5 timer/hele aftenen, da de sidste gæster nok bliver hængende. Inspiration.

Forretningsudviklende teambuilding aktiviteter

Kom på nye forretningsideer som team building aktivitet

98. Happiness og arbejdsglæde. Ordet arbejdsglæde findes langt fra på alle sprog, inklusiv engelsk. Få indsigt i termet, og hvordan ved at fokusere på det, kan gavne alle og bundlinjen på arbejdspladsen. Varighed: 1-2 timer.

 

99. Skriv jeres egen (interne) virksomheds jingle. Find de musikalske evner frem, og skriv en jingle, hvor der eksempelvis inkluderes: virksomhedens mission og vision, jeres produkter og services, eller hvorfor I er de bedste. Varighed: 2-4 timer. Udbyder.

 

100. Forbedring af forretingsplan i de forskellige afdelinger. I grupper i de forskellige afdelinger skal I komme med bud på, hvad I kunne gøre i jeres afdeling, såvel som i hele virksomheden, der kunne retfærdiggøre, at virksomheden fordoblede sine priser på services og produkter, uden at I mister for mange kunder, men til gengæld tiltrækker nogle nye kunder? Varighed: 1-2 timer.

 

101. Kom på idéer og find online freelancere, der kan bygge en mock-up af jeres idé. Hvor mange ting kan I sammen med en online freelancer komme på, og få skabt på 24 timer/6 timer, der kan bringe værdi til virksomheden? Det kan være idéer til en ny app, funktion, software, reklame-film, explainer video, sang eller andet. Varighed: Halv- eller heldagsarrangement. Udbyder.

 

102. Kom på en tilføjelse til jeres eksisterende produkter. Brainstorm I grupper et nyt produkt eller tillægsprodukt til jeres eksisterende produktkatalog. Sæt et budget på 100 milliarder euro. Ingen idéer er for store, for ambitiøse eller fjollede. Varighed: Mindst 3 timer og gerne mere, hvis man skal have mere ud af det.

 

103. Kom på en helt ny idé til firmaet. Hvis I fik 100 millarder euro til at gøre virksomheden mere profitabel, hvad ville I så gøre? I grupper skriver I alle jeres idéer ned, og I hjælper hinanden til at tænke ubegrænset stort. Varighed: 1 time.

 

104. Billige idéer til forbedring på arbejdspladsen - Kom på forbedringer til firmaet, der maks koster 1.000 kr. Kom på mindst 20 idéer til, hvordan I kan gøre arbejdspladsen bedre, der maks må koste 1.000 kr. - Skriv også ned, hvad I tror, det vil koste, og hvor lang tid det til tage at implementere. Varighed: 1 time.

 

105. Løvens Hule i jeres firma. Forestil jer, at I skal pitche jeres virksomhed til fire investorer, som hvis den var en startup, der var i early stage. Etableret, men stadig ukendt, og I skulle bruge penge til at komme i vækstfasen. Fire chefer/direktører er løver, og medarbejderne er i grupper, der skal skal forberede og præsentere virksomheden på under 60 sekunder. Dette skal være en måde at se, om medarbejdere vil være i stand til at kunne søge flere penge. Varighed: 2-3 timer.

 

106. Gæt fremtiden. Undervisning på hospitaler inkluderer pre mortem analyser, som også kan fungere for en virksomhed. Øvelsen går ud på at forestille sig, at ens virksomhed er gået konkurs, og komme op med så mange muligheder, årsager, interne som eksterne, der kan have forårsaget dette. Derefter skal I se, om der er mulighed for at gøre virksomheden endnu bedre ved at finde løsninger, for at undgå disse mulige hændelser. Varighed: 1 time.

 

107. Lav en persona af jeres #1 kunde. Denne øvelse er en undersøgelse for at se, om alle i virksomheden faktisk er klar over, hvem deres kunde for de forskellige produkter er, og hvorfor de køber hos jer. Varighed: 1 time.

 

108. Lav et nyhedsbrev fra jeres afdeling. Lav et nyhedsbrev til jeres kunder med den information, I mener, der skal indgå, for at sikre, at eksisterende kunder bliver, og at de bliver ambassadører til at skaffe nye kunder. Varighed: 2 timer.

 

109. Lav jeres virksomheds explainer-video. Har jeres virksomhed en explainer-video? Hvis ikke, så er det en fremragende teambuiling øvelse. Lav et storyboard for, hvad I laver som virksomhed, og gå sammen med en whiteboard illustrator og lav en 60 sekunders video. Varighed: 2-4 timer.

 

Lav explainer video

110. Lav jeres egen TED talk. Opdel kollegaerne i grupper i de forskellige afdelinger - Lav nu hver især jeres 2-3 minutters TED talk om det, I laver, og hvorfor det har en betydning for hele virksomheden. Én person præsenterer. Alternativt så sid i blandede grupper og lav en TED talk, om hvorfor jeres virksomhed er væsentlig for den gruppe, I hjælper, med referencer til fakta, brug af billedsprog og god storytelling. Lav evt. en version af Start with Why. Varighed: 1-3 timer.

Konklusion

Det blev alligevel til lidt af en liste.

Du får lige en opsummering af listen med teambuilding aktiviteter:

  • Kursus og undervisning
  • Kompetencefremmende teambuilding aktiviteter
  • Forretningsudviklende aktiviteter som teambuilding øvelser
  • Aktive udendørs teambulding aktiviteter
  • Aktiviteter I kan lave på kontoret
  • Sjove teambuilding aktiviteter, der ikke er sport
  • Forretningsudviklende team aktiviteter.
  • Konklusion

Vi vil gerne høre fra jer, hvad I mener vi mangler på listen.

Har I nogle gode forslag til teambuilding øvelser og aktiviteter, som I gerne vil dele?